Mijn week: kamperen in eigen huis

13288380_10208347467718691_1032891233_o

Deze koude week doen we zoals de beren tijdens hun winterslaap: we kruipen weg in ons Boliviaanse holletje. Dat wordt een donker, koud holletje in het weekend wanneer we zonder electriciteit komen te zitten.

Ik schuif aan bij een gezellige vrijdagmiddagborrel waar een heel leuk idee uit voortkomt (daarover later meer), op het menu stonden onder andere vieze zoete aardappelsoep en een gekke empanada.

Soms heb je van die films die je wel moet kijken wanneer ze tijdens het zappen tegenkomt. MAANDAG zag ik er toevallig twee! Toen ik na een rustig dagje werken, bloggen en een rondje CV achterlaten bij Pablo onder de dekens kroop, had hij La vita e bella opstaan. ´Die heb ik al zo vaak gezien,´ dacht ik eerst. Maar toch kon ik het niet maken verder te zappen. Het verhaal van Guido, Dora en hun zoon Giosué in een concentratiekamp blijft ontroeren en we kijken toch tot het einde. Toen ik daarna verder zapte, kwam ik een andere klassieker tegen, al van een heel andere categorie: Bridget Jones 2. Excuse me, maar I love Bridget Jones!

Al zijn de boeken stukken beter (en hilarisch! Ik heb regelmatig zitten huilen van het lachen) en is de eerste film beter dan de tweede, ik móet wel kijken en val pas in slaap na Bridget en Darcy´s skitripje. Later dit jaar komt Bridget Jones´s Baby uit en mijn nieuwsgierigheid gaat het ongetwijfeld winnen van mijn afgunst over Renee Zellwegers chirugische operaties.

 

 

DINSDAG worden we wakker op een frisse dag. Gelukkig heb ik op mijn verjaardag een sjaaltje cadeau gekregen dat perfect bij mijn favoriete jasje past. `s Ochtends werk ik wat op de computer en maak een rondje langs klanten. Net als ik thuiskom tussen de middag en wil gaan koken staat Pablo al voor mijn neus. Hij heeft honger `en kunnen we alsjeblieft`gauw wat eten, doe maar iets makkelijks met ei ofzo.` We flansen een snel noedelsoepje in elkaar en eten wat bij elkaar geraapte frutsels zoals avocado, cherrytomaatjes en broodjes. Tegen de tijd dat we aan het ei toe zijn, zitten we vol.

`s Middags ga ik er weer even uit en het valt me op dat er een koude wind aan het waaien is. Pablo is vroeg thuis en wat doen we op koude dagen? We drinken thee, eten broodjes met Boliviaanse kaas en gaan heel lekker, heel vroeg onder een dikke deken liggen balen van het feit dat we helemaal bij zijn met de Game of Thrones en geen nieuwe afleveringen meer kunnen kijken. Het laatste wat ik zie voordat ik in slaap val, is mijn kat die pontificaal bovenop me komt liggen met een tevreden gezicht.

 

13278200_10208347488479210_924278941_n

 

Wanneer we WOENSDAG voorzichtig de dikke deken van ons afschuiven, is het inderdaad koud. We hebben een rustige dag voor de boeg dus niks aan het handje. We gaan lunchen op de foodcourt van de enige grote supermarkt (toppunt van romantiek) want op woensdag is er de 2 voor de prijs van 1 aanbieding wanneer je met een bepaalde bankpas betaalt. In de middag hoef ik er niet meer op uit en ik maak er gebruik van om twee afleveringen van Ik Vertrek te kijken. Blijkbaar komt Ik Vertrek de laatste tijd niet meer verder dan Frankrijk. Het eerste stel krijgt het in anderhalf jaar niet voor elkaar om een huis te kopen en steekt dat allemaal op de Franse bureaucratie (de allersaaiste aflevering van Ik Vertrek ooit, want ze vertrekken dus eigenlijk niet) terwijl het andere stel onder genot van een vin y un boursin een grapje maakt met de burgemeester van hun dorp over het naturistenleven op de camping. Ik maak zoete aardappelsoep die we allebei na één hap opzij schuiven. Zoete aardappels en soep gaan dus NIET samen!

 

DONDERDAG gaat mijn interview met Petra online. Het was zo leuk om te maken! Er blijken wat problemen te zijn met de e-mail meldingen, dus heb je nogmaals een mailtje gekregen met de vraag om bevestiging, klik deze dan alsjeblieft nog een keer aan en dan zou het in orde moeten zijn. Tussen de middag eet ik alleen, want Pablo is weg voor werk. Ik maak gebakken aardappeltjes met basilicum en kaas. Ooit keek ik het af bij een vriendin. Het lijkt een vreemde combi, maar het is echt heel lekker. O, en ik was helemaal klaar met mijn werk. Ik maakte een foto voor Pablo om te laten zien tot wáár het me zat. Nou, tot daar!

 

PicMonkey Collage

 

Soms heb je een dag dat niks loopt zoals je het vantevoren had bedacht. VRIJDAG was zo`n dag. Eerst vergeet Pablo zijn werktelefoon, waar hij eigenlijk niet zonder kan. Ik zou later de deur uitgaan, maar ga dan maar eerder en breng hem de telefoon. Ik ga een bestelling ophalen met producten voor klanten en de bestellingen en hun bijgaande facturen kloppen van geen kanten. Een van de brieven is zelfs geadresseerd aan Klant 1 met een groet aan Klant 2. Kan je je voorstellen dat je een brief krijgt met jouw adres maar met een groet aan je concurrent? 13288929_10208347472318806_914918040_nAkward!

 

Ok, eerst naar huis dan maar om zelf een nieuwe te maken want het meisje die de brieven verzorgt zit niet op kantoor. Thuis drink ik koffie en eet een empanada want ik had nog geen ontbijt gegeten. En ineens voel ik me …. ziek! Kan niet van de wc afkomen, buig dubbel van de buikpijn en voel me alsof ik kan flauwvallen. Ik ga even op bed liggen en net zo snel als het opkwam, is het ook weer weg en ik ga opnieuw de deur uit richting klanten. Net als klaar ben, belt Pablo waar ik ben en of ik vroeg buiten de deur wil lunchen zodat hij in de lunchpauze kan doorwerken. Het is fris en ik ben altijd wel fan van de soepjes in de lunchrestaurantjes en dan hoef ik niet te koken, dus we lunchen gauw. Op de patio zit een prachtige, pratende, papegaai! Of ik geen foto`s wil maken por favor, oeps! Nou ja, ik heb nu de foto al binnen.

 

In de middag doe ik wat dingen op de computer, ga aan de slag met de leuke blogplanner van deze site en dan is het tijd voor mijn favo moment van de week: de vrijdagmiddagborrel! Na een paar wijntjes hebben we nog een feestje gepland later op de avond. Het wordt natuurlijk weer veel te gezellig en veel te laat, maar het is buiten en we krijgen het op een gegeven moment echt koud (en dan smaakt bier ineens zo lekker niet meer) dus we gaan naar huis.

 

13282362_10208347448638214_696966166_o

 

Toen was het ZATERDAG en stond Pablo onder de warme douche (die werkt hier op electriciteit) die ineens een koude douche is en alle electriciteit valt uit. Ok dan. Een stop gesprongen? Dat is het niet. De douche kapot dan? Pablo`s broer die handig is met kabels en dat soort dingen komt checken en volgens hem zit het probleem niet in de douche, maar in de kabels. Hij denkt dat de electriciteitsmaatschappij moet komen en wanneer we terug komen van de lunch, loopt de meter weer, maar er is nog steeds geen electriciteit!

Een andere handige vriend komt13289088_10208347469398733_1853442775_n langs en constateert na een grondige check dat het echt in de kabels zit. Zijn oom heeft alle kabels in ons huisje aangelegd en die moet dan morgen maar komen. Het is nu te laat (en bijna donker!) om daar nog aan te beginnen. Wij gaan bij Oom Pedro langs om te vragen of hij morgen langs kan komen en rijden door naar de supermarkt, voor nog een romantisch diner op de foodcourt. Of het door de kater komt of alle ontberingen van vandaag, het enorme stuk pizza is echt héél lekker! Perfect voor de zaterdagavond.

Thuis steken we kaarsjes aan en ik lees wat. Kamperen in eigen huis. We gaan vroeg op bed en doen een poging een film te kijken op de laptop, maar na de korte nacht van gisteren val ik al snel in slaap. Heel eerlijk gezegd is het ook wel eens lekker rustig zonder de afleiding van tv, internet en telefoons. Ik slaap heerlijk.

 

13288380_10208347467718691_1032891233_o

 

ZONDAG worden we wakker op de koudste, donkerste dag sinds tijden. Kaarsjes maar weer aan dus tijdens het ontbijt. Gelukkig is Tio Pedro mooi op tijd en heeft hij halverwege de ochtend het electriciteitsprobleem opgelost. Maar de douche is een ander verhaal, ondanks een nieuwe douchekop krijgt hij het niet voor elkaar. Het is halverwege de dag, hij is al de hele ochtend bezig en we hebben allemaal honger. Het wordt iets voor morgen. Inmidddels is het echt heel koud geworden en gaan we de deur uit om lunch te scoren en bij mijn schoonmoeder te eten.

Waarom het zo koud wordt terwijl het normaal tropisch heet is? De luchtvochtigheid en harde wind! Ook al is het tussen de twaalf en veertien graden, het voelt ijskoud omdat de luchtvochtigheid heel hoog is. Alles is er hier op gebouwd om in de warmte te wonen, en áls het dan koud is, is het echt bibberen.

Gelukkig kan de televisie weer aan zodat we ´s avonds om negen uur de nieuwste Game of Thrones kunnen kijken, yes!

 

Zondagselfie
Zondagselfie

 

Bedankt voor jullie tips over wat ik kan maken als gast van de kookshow! Uiteindelijk ging het niet door, maar ik denk dat ik op een later moment nog wel gast ga zijn, want de chef bleek mijn telefoonnummer niet te hebben en nu wél. En tegen die tijd ben ik extra voorbereid. De tips liepen uiteen van bitterballen (inkoppertje! maar vrij bewerkelijk, als dat niet zo was zou ik ze iedere week wel maken) naar saté (goed idee, vlees is hier altijd goed en pindasaus vinden ze hier ook lekker) tot pannenkoeken (super, simpel en lekker!).

Is het al zomer bij jullie? En denk je dat je zonder electriciteit zou kunnen? 

 

 

 

 

 

google_pluspinterestmail
google_pluspinterestrssinstagram

Lees ook

1 reactie

  1. Oh wat tof hoor kamperen in eigen huis. Hebben wij ook eens gedaan doordat ons bed was ingeruild en het even duurde. Super leuk om op de grond naast elkaar in de woonkamer te liggen. Zal straks ook wel weer een uitdaging zijn met verhuizen en klussen in een toekomstige nieuwe woning…

    Verder super leuk overzichtje met gezellige foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *